{ "title": "Çenede Çıkan Sivilceler", "image": "https://www.cene.gen.tr/images/cenede-cikan-sivilceler.jpg", "date": "20.01.2024 18:11:03", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Çenede çıkan sivilceler; Sivilceler hemen hemen ergenliğe giren ger gencin korkulu rüyasıdır. Birçok kişinin çeşitli bölgelerinde sivilceler görülmektedir. Örneğin kişinin sırtında, büzün de veya çenesinde sivilceler görülebilir. Sivilce kişiyi görünüm olarak oldukça rahatsız eden bir durumdur. Sivilceler aslında yağ kanalı hastalığıdır. Vücudumuzun birçok noktasında yağ kanalları bulunmaktadır bunların başında da yüzümüz gelmektedir. Bu yağ kanalları tıkanıp üzerine mikropların eklenmesi sonucunda sivilceler meydana gelmektedir. Kişide herhangi bir cilt hastalığı olmayan kişiler de yiyeceklerin veya çeşitli ilaçların yan etkisi olarak sivilce görülebilir. Özellikle ergenlik döneminde gençlerin yüz ve çene etraflarında sivilceler sıklıkla görülebilir.

Çenede Çıkan sivilceler tedavi edilebilir mi?

Sivilce cilt hastalıkları arasında en iyi kontrol altına alınabilen bir rahatsızlıktır. Sivilce tedavi yaptırırken sivilcenin tekrarlayabileceğini ve tedaviye geç yanıt alınabileceğini bilerek hareket etmek gerekir. Sivilce tedavisine gördüğünüz an başlamakta fayda vardır özellikle çenedeki sivilceleri ne kadar erken tedavi ettirilirse o kadar çabuk o görüntüden kurtulunmuş olunur hem de iz kalması önlemiş oluruz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus sivilce hastalığı sahibi olduğunu kabul edip bu yönde tedaviye başlamaktır. Erken tedavi çenenizde iz kalmasının önüne geçmeniz için önemli bir noktadır. Yüz ve çene bölgesindeki sivilceler erken tedavi edilmez iltihap kapması sonucu hayatı tehlikelere yol açabilir.

Çenede çıkan sivilceler nasıl tedavi edilir; Sivilce tedavisinde üç çeşit yöntem kullanılmaktadır. Sürme ilaçlar, ağızdan alınan ilaçlar ve fiziksel yöntemler yani lazer ve ışık tedavileri gibi. Sürme ilaçlar olarak A vitaminleri kremler ve antibiyotik ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçların etkisi görülmeyen durumlar da ağızdan kullanılan ilaçlar denenmektedir. Bunlar antibiyotikler, hormon ilaçları ve A vitamini ilaçları kullanılmaktadır. Hormon ilaçları sadece kadınlara verilen ilaçlardır erkekler kullanmamalıdır. Antibiyotikler genel olarak bir ay kullanılmaktadır. Bunların herhangi bir olumlu etkisi olmadığı durumlarda veya kişinin ağızdan alınacak ilaçlara karşı herhangi bir alerjisi var ise bu durumlarda lazer veya ışın tedavi yöntemi kullanılarak çenede ve vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan sivilceler tedavi edilebilir.

Çenede çıkan sivilceler tedavi dışında yöntemlerle geçer mi?

Sivilce yağ kanallarını tutan ve o bölgelerde tıkanma yapan bir rahatsızlıktır ve derinlerde nüfus eden bir hastalıkdır. Bu nedenle kesinlikle ilaç tedavisi uygulanmalıdır. Ayrıca çeşitli cilt losyonları veya temizleme tonikleri faydaları bulunmaktadır. Fakat tam anlamıyla bir iyileşme görülmesi mümkün değildir. Beslenmeye dikkat ederek sivilce çıkmasını aza indirebilirsiniz. Yağlı yiyeceklerden uzak durmanız sizin yararınıza olacaktır. Yağlı yiyecekler, ay çekirdeği, beyaz un gibi besinler sivilcenin çoğalmasına neden olmaktadır bunun önüne geçmek bunları hayatınızdan tamamen çıkaramasanız da aza indirebilirsiniz.
" } ] }